Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Trolla bort trallskruven

Trolla bort trallskruven

Hidden Decking System, HDS, innebär att skruven monteras i sidan av trallbrädan med hjälp av ett monteringsverktyg och specialbits. Slutresultatet blir snyggt och rent, inga synliga skruvar, inga flisor och sprickor.

När Andreas Skyttberg, på Skyttberg entreprenad och bygg, hörde talas om ESSVEs nya system för dolt trallmontage, HDS, var han skeptisk. Tidsödande och krångligt, tänkte han, vis av erfarenhet från liknande lösningar. Efter att ha skruvat 160 kvadratmeter kärnfurutrall med den nya skruven är åsikten en annan.

 

 "Fantastiskt fint resultat!"

 

– Det blir ett fantastiskt fint resultat. Me­toden ger fina träslag ännu ett lyft. Skönt att slippa de fula linjerna som skruvskallar annars bildar på stora ytor. Jag föreställde mig att det skulle bli både krångligt och tidsödande, men eftersom vi stod tre snickare på rad med varsitt verktyg fick vi upp ett bra tempo. Jag trodde även att den medföljande bitsen skulle nöta på träet, eftersom skruven skråskruvas. Men det finns ett inbyggt stopp som gör att man varken slirar eller skruvar för långt.

 

Till vilka kunder kommer du nu föreslå HDS?

– Alla vill ju ha en trall idag, vi är nerlusade med jobb. Våra uppdragsgivare bor i allt från lägenheter med små balkonger till villor med stora trädgårdar. Här får vi allt oftare lämna offert på ädla träslag som både ska ge ett lyxigt intryck, och även innebära mindre underhåll.

 

Har du några tips till den som vill testa HDS?

– Köp många verktyg, annars går det långsamt. Och lägg dubbla 45-reglar när du skarvar. Eftersom du skråskruvar blir det snålt att låta två plankor dela på en 45:a. Ändträet spricker och plankan kan vrida sig.