Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Stentunga trender

Stentunga trender

Det händer så mycket på stenfronten just nu, både bland marksten och mursten. Genomgående verkar det vara ljusare sten av lite elegantare sort, gärna med ett naturtroget utseende. Här är några av alla nyheter från två av de största stentillverkarna, Benders och S:t Eriks.

Norsk mursten

Från Benders presenteras en vacker och stabil mursten inför 2017. Den heter Norblock och är en norsk mursten som nu äntligen gör entré även på den svenska marknaden. Det är en stadig mur med 10 graders lutning. Den finns i hugget utförande (Dekorativ) och med slät yta (Mini). Båda är svängbara och går att bygga med både inner- och ytterhörn. Norblock passar lika bra i privat som offentlig miljö. Ocala antik (övre bild) heter en klassiskt formad marksten, framställd med modern teknik. Resultatet är lika vackert som funktionellt. Den är skön att gå på, även barfota en het sommardag, men tål också att man parkerar bilen på den. En marksten för alla tillfällen, med andra ord.

 

Norblock, stadig och vacker, med 10° lutning.

  

Två lyxiga plattor

Från S:t Eriks kommer två lyxiga plattor och en smart mursten. Vision heter en exklusiv trädgårdsplatta med en unik färg-beständighet. Den finns både med slät (40 och 60 mm) och strukturerad (40 mm) yta i tre olika färger. Ytterligare en elegant trädgårdsplatta med många möjligheter är Ravel. Den tillverkas i naturvitt och antracitgrått vilket gör det lätt att kombinera med omgivningen och även mot annan marksten, plattor och murar. Finns i tjocklekarna 60 mm och 80 mm.

 

 

Vision tillverkas med en blästrad yta och får då en naturstensliknande yta.

 

Rubin kan byggas upp till 75 cm som fristående mur.

 

Muren som lyfter

Rubin är S:t Eriks nya dubbelsidiga mur med en knäckt naturstensliknande yta. Med den kan du bygga både låga och höga murar, men också vackert svängda murar som lyfter hela trädgården. Rubin kan byggas både som fristående mur och som stödmur. Blocken är ihåliga och fylls med grus eller betong, beroende på önskad höjd.

 

 Ravel har en borstad yta som skapar ett extra spännande mönster när plattorna läggs åt olika håll.