Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Poolinspiration

Poolinspiration

Är dina kunder sugna att bygga en pool i år? Vi har sammanställt tips på poolinspiration för att hjälpa dig att visa vilka lösningar som passar deras projekt allra bäst. Från poolvägg till däck och bastu, här hittar du de hetaste produkterna för att planera en poolbyggnad denna sommar.

En pool för generationer

En murad pool med gjuten grund blir både stabil och hållbar. Vanligtvis kommer trycket på en murad vägg från utsidan, men när det gäller en poolvägg kommer trycket istället inifrån varför hela konstruktionen behöver hänga ihop. Armeringen måste sträcka sig från plattan och upp i väggarna. Utförs arbetet korrekt med beprövat material kan poolen komma till glädje för ett flertal generationer, vilket givetvis är ett bra säljargument. Ett smidigt och tillförlitligt sätt att mura en pool på, är med Finjas Murblock Fördel. Det är marknadens lättaste block och dessutom både greppvänligt och ihåligt, vilket gör att poolen byggs både snabbt och säkert. 

 

 

 

Cool pool lättare

Inget går upp emot en riktigt stabil och bra pool, och inget sätt är förmodligen enklare och säkrare än att gjuta den med Sundolitt Kub - färdiga block i EPS. Det är ett fantastiskt material för just sådana här ändamål. Väggar av EPS-block är lättarbetade, säkra och isolerar väldigt väl. De är också lika enkla att jobba med, vare sig det ska vara en markplatta, pool eller väggar till ett hus. Sundolitt är en av Europas ledande tillverkare av EPS-isolering för grunder , väggar och tak. Tack vare en ny enkel monteringsanvisning kan du lättare bygga en pool.

 

 

Det idealiska pooldäcket

 

Den som satsat pengar på en fin pool är säkert också intresserad av ett snyggt och exklusivt pooldäck. Varför inte rekommendera ett solitt däck av träkomposit med ett minimum av underhåll. Det behöver aldrig oljas och man slipper synliga skruvskallar. Den mjuka, behagliga ytan är snäll mot fötterna och garanterat fri från flisor. Ett bra exempel på det är gop Woodlon, solida boards av hög kvalitet. De är tåligare än andra och kan läggas med glesare regelavstånd än för hålade boards. Ändå ger det ett stabilt däck med lång hållbarhet. Det finns i två utföranden, med en rillad yta eller en yta med vacker trästruktur. Det finns också i flera naturliga färger. Woodlon Elegance har ett unikt ytskick som kapslar in boarden och gör den extra motståndskraftig mot repor och fukt - idealisk runt poolen med andra ord. Därför erbjuder de också upp till 25 års garanti.

 

Hetare bastubyggen

Att bygga bastu är lite av en konst. Särskilt nu när det blivit så mycket mer komplext med så mycket större möjligheter för inredning, träslag, aggregat, fönster, ventilation, belysning etc. Då kan det vara skönt att ha att göra med någon som verkligen kan det här och som ger dig professionell hjälp och råd. Exacta i Eskilstuna är specialisten just på bastubyggen. De har inte bara ett brett och komplett produktutbud, de kan dessutom hjälpa dig med allt ifrån planeringen till ritningen och tekniken, och faktiskt med hela projekteringen. Utnyttja det nästa gång du får ett bastujobb.