Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Flytta ut i trädgården

Flytta ut i trädgården

Sommaren är äntligen här och med det vill man flytta ut och njuta av de långa, härliga sommarkvällarna. Med det nylanserade uteköket JABO Horizon blir det lättare att laga mat ute och skapa en snygg helhet. För att tillägga det där lilla extra till middagen krävs även smarta ljuslösningar, kika på vår sammanställning. Välkommen ut i trädgården!

Ska vi äta ute ikväll?

Frasen, äta ute ikväll, har fått en helt ny innebörd. Nu lanseras JABO Horizont utekök som lätt skapar en både inspirerande och praktisk plats för sommarens kulinariska eskapader. Ute har man ju allt inom räckhåll: kryddträdgård, grönsaker och grill. Passa på att tipsa dina kunder om hur lätt det är att ta tillvara på möjligheterna som deras trädgård erbjuder. Köket har en 80 cm rostfri bänkskiva och finns i såväl tryckimpregnerat som färdigmålat, i vitt eller svart. Det kan med fördel kompletteras med en matchande skärm för att skapa en snygg helhet.

 

Har du några ljusa idéer?

Många lägger stor möda på sina trädgårdar och uteplatser, men glömmer ofta ljussättningen. Genom att ljussätta trädgården, så kan man ge hela huset ett lyft och skapa en tryggare plats med bättre uppsikt, vilket gör den mindre attraktiv för ovälkomna gäster.  

Med dagens smidiga 12-volts system har du själv möjlighet att skapa vackra och praktiska ljussättningar åt dina kunder, utan att anlita en behörig elektriker. Med Gelias stora utbud av trädgårdsbelysning är det lätt att lysa upp platser och objekt som man vill framhäva, eller gångar.

 

Planera ljussättningen

Börja med att gå igenom vilka platser och objekt din kund vill framhäva och välj sedan lämplig belysning. Ljussätt gångvägar och terrasser med ljuspunkter längs sidorna som orienteringsljus. Tänk också på det indirekta ljuset som skapas av riktade ljuskällor mot objekt och fasader. Dammar är särskilt tacksamma att belysa, både med lampor nere i vattnet som lyser uppåt, och armaturer från sidorna som belyser ytan och området runt omkring.

 

Ett bra tips inför installationen är att provbelysa först, för att se om din kund blir nöjd. Sätt ut armaturerna, lägg ut kablarna och invänta mörkret. Är kunden nöjd, så gräver du ned kablar och installerar färdigt.

 

 

”Välj armatur efter önskad effekt, till exempel riktat ljus, större spridning, ljus uppåt, ljus nedåt, starkare ljus eller svagare ljus. På flera armaturer kan man byta ljuskälla om man vill skapa effekter med till exempel ett kallare ljus som kontrast mot varmvitt ljus.”