Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

JÄRNVITRIOL MED SILVERBETS

Art.nr 007213865 Lev.art.nr 901686
Herdins
Ord. pris
Ditt avtalspris
Ord. pris
Produktinformation
Järnvitriolblandning med silverbets som ger en vacker, naturlig patina. Används för färgsättning av obehandlat trä utomhus för att enkelt ge en vacker grånad kulör som naturen själv med tiden ger obehandlat virke.

Blandningen med silverbets gör det lättare att se till så att hela ytan blir behandlad, samtidigt som ytan får vacker färg redan från början. Med tiden kommer järnvitriolen påverkas av sol och väta och ge ytan sin slutfinish. Behandlingen ger inget skydd utan är enbart en färgsättning. 1 förpackning (10 l) räcker till ca 30-60 m².

Utfällningar kan förekomma och är helt normalt och kan lätt borstas bort eller sköljas av med vatten. Beroende på väderstreck, solbelysning mm kan behandlingen upplevas ojämn den första tiden. Behandlingen med järnvitriol är en kemisk behandling och ska inte liknas vid en traditionell behandling med lasyr eller täckfärg.

Järnvitriol kan använas som behandling på hyvlat terrassvirke av t.ex. lärk före behandling med Herdins Grå Tjärolja för att ge en djupare och jämnare kulör. Järnvitriolbehandlat virke kan övermålas med slamfärg.

Förvaras oåtkomligt för barn.
Beteckning 104355
Typ Järnvitriolblandning med silverbets
Volym (l) 10
Dokument

Säkerhetsdatablad

Miljö

Farosymboler

  • Skadlig

Signalord

Varning

Faroangivelser

H302 Skadligt vid förtäring
H315 Irriterar huden
H319 Orsakar allvarlig ögonirritation

Skyddsangivelser

P102 Förvaras oåtkomligt för barn
P264 Tvätta händerna grundligt efter användning
P270 Ät inte, drick inte och rök inte när du använder produkten
P280 Använd skyddshandskar och ögonskydd
P305 + P351 + P338 VID KONTAKT MED ÖGONEN: Skölj försiktigt med vatten i flera minuter. Ta ur eventuella kontaktlinser om det går lätt. Fortsätt att skölja
P501 Innehållet och behållaren lämnas till auktoriserad avfallshanteringsanläggning