Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

22X140 MM VULCANPANEL 3 SIOO:X CLEAR

Sioo:x wood protection
Ord. pris
Ord. pris
Produktinformation
SiOO:X Vulcan Panel är panel från Nya Zeeland behandlad med SiOO:X Panel, Träskydd och Ytskydd. Behandlingen skyddar mot röta enligt EN-113 och skyddar även mot brand enligt EN-13501-1. Processen är hämtad från naturens egna sätt att mineralisera trä och tränger djupt ner i ytan för ett naturligt och säkert skydd. SiOO:X Kiselimpregnering ger en vacker grå yta över tid som dessutom är fantastiskt att titta på. SiOO:X Vulcan Panel är PEFC eller FSC Certifierad. SiOO:X Vulcan Panel har under hela produktionen hållits i en kontrollerad miljö där temperaturer, fuktkvot och applicering hela tiden kontrolleras. När du får hem din SiOO:X Vulcan Panel har virket strukits två gånger med SiOO:X Träskydd och en gång med SiOO:X Ytskydd.

SiOO:X Vulcan Panel är en förbehandlad panel som kommer levererad redo för montering. Det är en Thermobehandlat Radiata Furu i beständighetsklass 1. Behandlat med SiOO:X blir det helt klart en av de bästa träsorterna på marknaden.

SiOO:X är en kisel/kalium-behandling som skyddar träet och tränger in i träfibern. Efter behandling bildas träskyddande strukturer inuti träet, vilket bygger upp en fysisk barriär mot mikroorganismer, sk “kiselsköld”, baserat på kaliumsilikat som har en mekanisk handlingsprincip. Men funktionen gör också att det nybehandlade virket ändrar sitt utseende från initialt brunt till vackert ljusgrått – en färgförändring som välkomnas av många husägare. På de behandlade träytorna sker en mognadsprocess och en kiselsköld utvecklas. Hur lång tid processen tar och hur färgutvecklingen ser ut över tid beror dock starkt på träslag och förhållanden utomhus.

Efter 4-7 år ska ytan kompletteras med ytterligare ett lager SiOO:X Premium Ytskydd Panel för att få en yta som håller sin utlovade livslängd, dvs upp till 15år.

Vulcan är en av Sioo:s mest exklusiva träsorter. Värmebehandlingen gör att virket är extra beständigt möt röta och är dessutom ett lätt material som är väldigt dimensionsstabilt. Träet kännetecknas av sin chokladbruna kulör och är nästintill kvistfritt. SiOO:X behandlingen skyddar virket ytterligare och ger med tiden en vackert silvergrå yta. br>
Naturligt hållbar ovan jord i exteriöra applikationer = vänlig mot människor och planeten.
Naturligt förbättrad motståndskraft mot lätt röta = enklare underhåll över tid.
Hårdare yta som minskar sprickbildning = förhindrar att fukt tränger in i djupet och därmed förlänger livslängden.
Tillverkad av högkvalitativt trä!
Bredd (mm) 140
Kulör Clear
Längd (mm) 4200 | 4800
Målfuktkvot (%) <10
Tjocklek (mm) 22
Träslag Vulcan
Typ Vulcanpanel
Information saknas
Information saknas