Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

22X120 MM GRANPANEL 2 SIOO:X CLEAR

Sioo:x wood protection
Ord. pris
Ord. pris
Produktinformation
SiOO:X Granpanel är panel från svenska skogar behandlad med SiOO:X Panel, Träskydd och Ytskydd. Behandlingen skyddar mot röta enligt EN-113 och skyddar även mot brand enligt EN-13501-1. Processen är hämtad från naturens egna sätt att mineralisera trä och tränger djupt ner i ytan för ett naturligt och säkert skydd. SiOO:X Kiselimpregnering ger en vacker grå yta över tid som dessutom är fantastiskt att titta på. SiOO:X Granpanel är PEFC eller FSC Certifierat. SiOO:X Granpanel har under hela produktionen hållits i en kontrollerad miljö där temperaturer, fuktkvot och applicering hela tiden kontrolleras.

SiOO:X är en kisel/kalium-behandling som skyddar träet och tränger in i träfibern. Efter behandling bildas träskyddande strukturer inuti träet, vilket bygger upp en fysisk barriär mot mikroorganismer, sk "kiselsköld”, baserat på kaliumsilikat som har en mekanisk handlingsprincip. Men funktionen gör också att det nybehandlade virket ändrar sitt utseende från initialt gult till vackert ljusgrått – en färgförändring som välkomnas av många husägare. På de behandlade träytorna sker en mognadsprocess och en kiselsköld utvecklas. Hur lång tid processen tar och hur färgutvecklingen ser ut över tid beror dock starkt på träslag och förhållanden utomhus.

Efter 4-7 år ska ytan kompletteras med ytterligare ett lager SiOO:X Premium Ytskydd Panel eller SiOO:X Panelfärg Ytskydd beroende på vilken utformning som valts.

Gran är en av SiOO:s mest använda träsorter och därmed ett ekonomiskt och välfungerande val i många byggprojekt. Gran har en “sluten” cellstruktur när det torkas vilket är viktigt för panelerna. Träet kännetecknas av små kvistar och en viss mjukhet. I obehandlad form är gran inte resistent mot röta. Men tillsammans med SiOO:X skapar vi ett material som skyddar mot lätt röta, kraftig påväxt och skyddar ditt hus på ett hållbart sätt.

Gran används med fördel som panel, klädsel för byggnader och byggvirke, men inte som altan (uteplats, trappor). Vid val av gran som träslag bör panelprofilen vara av stående typ.

Granpanelen har en finsågad framsida och hyvlad baksida och finns i tre olika behandlingar:
- SiOO:X Premium Panel – Opigmenterat alternativ där den ljusgrå kulören växer fram över tid.
- SiOO:X Laserande Panelfärg – ett delvis pigmenterat alternativ där virkets karaktär utgör en del av estetiken.
- SiOO:X Träskyddande Panelfärger – ett nästintill täckande resultat där vi använder pigmenterade vätskor.
Bredd (mm) 120
Kulör Clear
Längd (mm) 3000 | 3300 | 3600 | 3900 | 4200 | 4500 | 4800 | 5100 | 5400
Målfuktkvot (%) <20
Tjocklek (mm) 22
Träslag Gran
Typ Granpanel
Information saknas
Information saknas